Framgång med hjälp av hypnos

Utdrag ur artikel i UNT 15-09-28 av Daniel Legue

FÖRELÄSNING Med fokus på hypnos och mental träning har han lyft både Dalkurd och BP. Under tisdagen höll Ulf Sandström en lunchföreläsning i Uppsala.

De har gått från kaos till att toppa norrettan och ta sikte mot superettan. Dalkurd under ledning av tidigare Siriustränaren Andreas Brännström, har gjort vad många kallar en Åshöjden. Man springer igenom seriesystemet i ett rasande tempo men det har inte alltid varit så. När klubben hade bekymmer kallade man in Ulf Sandström för att fokusera på den mentala biten. Något som visat sig lyckosamt.

–Man måste få hela laget att ha en vision och att hitta nyckelspelare i gruppen men viktigast är kanske att släppa på prestigen, berättar Ulf Sandström som förutom flera träffar med laget även haft individuella möten med spelarna.

– Det handlade om hypnos och mental träning och för idrottare och konstnärer är det inget konstigt. De är vana att befinna sig i ett tillstånd eller i trans när allt går som bäst.

Läs hela artikeln här >>